Izvēloties dāvanu jaunlaulātajiem, mēs visi vēlamies rast kaut ko īpašu un nozīmīgu. Lai palīdzētu jums šajā izvēlē, mēs esam apkopojuši dažas kvalitatīvas dāvanu idejas, kas radīs prieku un atstās ilgstošu atmiņu par īpašajiem dzīves mirkļiem.

Dārgmetālu monēta, kura būs pasniegta kāzu dienā - dzīves mīlestības svētkos, padarīs dāvanu par ekskluzīvu. Tā ir ne tikai finansiāla investīcija ģimenes nākotnē, bet arī ieguldījums patiesajā vērtībā. Esam atlasījuši pasaules skaistākās dārgmetālu monētas, kas simbolizē mīlestību, laimi vai jaunu sākumu. Sudrabs no seniem laikiem tiek dāvināts jaunlaulātajiem kā viņu tīrības un laulības ilgmūžības simbols.  Iepakojiet monētu eleganti un perfekta dāvana kāzās ir jūsu rokās!


Apsveicam 2023 - 31.1g, 999.9 sudrabs

Šī rūpīgi izstrādātā kāzu monēta, kas simbolizē vienotību un laimi.

Uz monētas attēlota līgava un līgavainis, kas apskāvušies kāzu dienā, un divi savīti zelta gredzeni. Dizainā ir iekļauts uzraksts “Apsveicam” angļu valodā. Gredzeni ir mūžīgās mīlestības un uzticības simbols. Savas apaļās formas dēļ - bez sākuma un bez gala - gredzens simbolizē bezgalīgu mīlestību, tieši tāpēc šī monēta būs nozīmīgākā dāvana kāzu dienā. Monētas emitēšanas gads – 2023 – atgādinās jaunai ģimenei par svarīgāka notikuma vēsturi.

Monēta ir iepakota baltajā dāvanu kastē, kas ir rotāta ar kristālu sirds formā.


Zaķīši 2023 - 31.1 g, 999.9 sudrabs

Sudraba monētas ar divu mīļu zaķu attēlu būs piemērota dāvana kāzu dienā. Monētas dizains ietver arī kāzu notikuma gadu – 2023, kas palīdzēs iemūžināt ģimenes dzīves sākuma gadu. “Manu zaķīt, es Tevi tik ļoti mīlu!” – vai tad šī nav populārākā frāze mīlošām sirdīm?


Divas Sirdis - Viena Mīlestība - 1 Oz, 999.9 sudrabs

Izcila dāvana mīlestības svētkos! Monētu, tāpat kā mīlestības, miera un harmonijas iemiesojumu, rotā divas dūjas un zelta bezgalības simbols, kā arī romantisks uzraksts “divas sirdis, divas dzīves, viena mīlestība”. Monēta ir iepakota elegantā kastītē ar baltu sasienamu banti, kurā ir atrodams vēl viens iepakojums-rāmis (ar caurspīdīgu akrila kasti un samta iekšpusi).


Sērija Ziedu valoda - 16,82 g, 925 sudrabs

Kā apliecinājums jūsu labākajiem novēlējumiem un patiesas mīlestības svētkiem, kļūs monēta  no sērijas "Ziedu valoda"

Šī monētu sērija atdzīvina ziedu dāvināšanas tradīcijas, radot monētas ar labi zināmu ziedu motīviem. Ar ko šī monētu sērija ir unikāla? Katras monētas dizaina sākumpunkts ir īsts dārzā audzēts zieds, pēc kura tiek veidots zieda nospiedums, izmantojot īpašu tehniku, kas ziedu uz monētas attēlo tā dabiskajā stāvoklī.


Panda 2023 – 30 g, 999 sudrabs

Šīs monētas dizains ir spējīgs aizkustināt ikvienu. Monēta ir izgatavota ar īpašu gravēšanas metodi, kas ļauj monētai atstarot gaismu tā, lai, gaismai krītot atšķirīgos leņķos, tā sudrabam piešķirtu dažādas krāsas, kas vizuāli atveidotu pandas melnbalto kažoku. Divu pandu, kuras stiepjas viena pretīm otrai un skatās precīzi acīs ar lielām rūpēm, dizains kļūs par piemērotu kāzu dienai.


Augšup – 36.7 g, 925 sudrabs

Latvijas Bankas monētas nosaukums asociatīvi saistās gan ar vārdu "augša", gan vārdu "upe". Šajā nosaukumā ir ietverta alegorija par gravitācijas pārvarēšanu. Cilvēks arī pārvar gravitāciju, kāpjot uz augšu, jo pretējā gadījumā viņš nekad netiktu kalna virsotnē. Līdzīgi kā ģimenes dzīvē – patiesi laimīgi kļūs tie, kuri pārvarēs kopā jebkādus šķēršļus, kurus piespēlēs dzīve.


Zelta stienis – 1  g, 999.9 zelts

Gadījumā, ja ir vēlme uzdāvināt naudu, taču banknote aploksnē šķiet pārāk garlaicīga, ir vērts izvēlēties ieguldījumu zeltu! Pēdējās aptauja liecina, ka vidēji kāzu dāvana ir 50-100 EUR vērtībā. Augstākās proves zelta stieņa cena ir nedaudz zem 70 EUR un tā atpirkšanas cena ir vien dažus eiro zemāk par iegādes cenu. Ideāls veids uzdāvināt naudu, ko jaunlaulātie varētu uzskatīt par labu ideju ģimenes uzkrājumu veidošanai. Nepieciešamības gadījumā pāris varēs pārdot zeltu jebkurā brīdī, kad tas būs nepieciešams. Zelta stienis kā jaunās ģimenes finanšu stabilitātes sākums – tā ir lieliska doma!

Atcerieties, ka svarīgākais ir apliecināt savu uzmanību, tāpēc mūsu ieteikums ir nodrošināt arī kādu sirsnīgu novēlējumu, ko teiksiet jaunlaulātajiem viņu svarīgākajā dzīves brīdī. 

Lai gan šie ieteikumi sniedz pamatu, neaizmirstiet ieklausīties jaunlaulāto vēlmēs un interesēs, lai nodrošinātu, ka dāvana tiešām sasaucas ar viņiem pašiem. Lai laimīga kāzu diena ne tikai pārim, bet arī jums!

Doties uz sadaļu "Sudraba kāzu monētas"