Jaundzimušā raudzību un kristību svētki ir sirsnīgs notikums, kas apbur ar pozitīvām emocijām gan mazā vecākus, gan viņa pirmos viesus.

Ko dāvināt vecākiem un mazulītim, jo uz raudzībām vai kristībām nav pieņemts iet tukšām rokām. Ja jaunie vecāki kautrējas dot mājienus, kura dāvana būtu vēlamāka - citas izejas nav - jādomā radoši pašiem! Un mēs palīdzēsim ar dažām idejām :)

Klasiska dāvana mazulim ir karote no zelta vai sudraba. Katrs no mums ir dzirdējis no mammām un vecmāmiņām, ka no dārgmetāla izgatavota karote nodrošinās jaundzimušajam labklājību. Mūsdienās karotīte var nebūt vairs tik aktuāla un radoša dāvana, bet dārgmetāla monēta vai stienis kļūs par dāvanu, kas paliks kā piemiņa par jūsu pirmo dāvanu mazulim.


Dzimis, lai laimīgs kļūtu - 17,50 g, 999 sudrabs

Šī monēta radīta, lai atzīmētu bērna piedzimšanu kā notikumu, kas tika gaidīts ar īpašu mīlestību. Šī monēta ir siltuma un patiesi pozitīvu emociju iemiesojums, kas nāk no sirds.


Sveiciens jaundzimušajam- 15.55 g, 999.9 sudrabs 

Monēta ir spējīga aizkustināt. Monēta ir simbols tam, cik mēs visi esam bezpalīdzīgi, mīļi un smieklīgi, kad nākam šajā pasaulē. Uz monētas attēloti Austrālijas populārāko dzīvnieku mazuļi - kukaburra, ķengurs un koala. Dizainā iekļauts arī uzraksts angļu valodā "Apsveicam!". Monēta ievietota kartiņas tipa iepakojumā ar vietu, kura ir paredzēta dzimšanas datuma ierakstīšanai un vietu, kur ievietot ģimenes fotogrāfiju. Forša ideja dāvanai!


Esi spēcigs! - 31.1 g, 999 sudrabs

Šīs monētas dizains piesātināts ar bruņurupuču spēku un enerģiju. Tā spēj pamodināt cilvēkā snaudošo spēku un rosināt rīkoties. Bruņurupuča bruņu augšējais vairoga reljefs izceļas virs monētas plaknes un priecē ar savu zelta mirdzumu. Mazs, bet garā tik stiprs! - tā mēs raksturotu šīs monētas saņēmēju. Nav noslēpums, ka katrs no mums vēlas būt stiprs noteiktās dzīves situācijās.


Latvijas Bankas monēta Zvaigžņu putekļi - 22 g, 999 sudrabs

Imants Ziedonis, kuram par godu šī monēta radīta, spēja saskatīt unikālo parastajā. Uz monētas attēlots cilvēka tēls – Gājējs – atrodas nepārtrauktā kustībā, neatslābstošā meklējumu ceļā pēc patiesības, jēgas un piederības. Šīs monētas galvenā ideja ir uzsvērt cilvēka piederību Visumam. Katrs piedzimušais mazulis sāk savu garo un piedzīvojumiem bagāto ceļojumu šajā interesantajā pasaulē. Kā mazs, bet ļoti svarīgs zvaigžņu puteklītis Visumā!


Daudz laimes dzimšanas dienā! - 31.10 g,  999.9 sudrabs

Šī monēta ir veltīta dzimšanas dienas tēmai un tam, cik lieliski ir svinēt šo brīnišķīgo dienu kopā ar draugiem, ģimeni un mīļajiem. Monētai ir brīnišķīgs un krāsains dizains. Monēta tiek piegādāta skaistā prezentācijas kastītē. Tajā ir uzraksti ar sirsnīgiem novēlējumiem un apsveikumiem dzimšanas dienā ar svētku svecēm uz dzimšanas dienas tortes. Nopūt sveces, mazulīt, un lai katra tava vēlme piepildās!

Jebkurai dāvanai iesakām pievienot kādu sirsnīgu novēlējumu vai sagatavot pārdomātu un sirsnīgu tekstu, ko pavēstīsiet mazuļa vecākiem un viņam pašam, tiekoties.

Ja vēlaties dāvanu nosūtīt ar kurjeru vai pakomātu, Tavex darbinieki var palīdzēt monētu skaisti iepakot un papildināt ar apsveikuma karti.

Pāriet uz sadaļu "Bērna piedzimšanai"